catering-rzeszow-3Składniki:

1. 20 dag usmażonej wątróbki drobiowej
2. 10 dag usmażonych serc drobiowych
3. 4 kolorowe papryki
4. 2 ząbki czosnku
5. 2 łyżki przecieru pomidorowego
6. 1 łyżeczka oregano
7. Gałka muszkatołowa
8. Sól
9. Zielony pieprz
10. Olej do smażenia
11. 20 dag ryżu basmati
12. 1 cebula

Wykonanie:

Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać trochę oleju i zeszklić na nim cebulę i czosnek. Usmażone wątróbki i serca drobiowe pokroić w drobną kostkę.
Ryż przesypać do miski, dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem, pokrojone podroby, przecier pomidorowy. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, oregano, solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Papryki umyć i osuszyć. Ściąć wierzchołki razem z zielonymi ogonkami, odłożyć a ze środka usunąć pestki i białe włókienka. Puste papryki napełnić farszem i przykryć ?czapeczkami? z ogonkiem. Papryki poukładać w natłuszczonej brytfance i wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni Celsjusza) na około 40 minut.