Przygotowanie ciasta jest umiejętnością, która doskonali się od tysiącleci. Bagmasz oferuje piece piekarskie, piece piekarnicze, piece obrotowe oraz smażalniki do pączków, które pozwalają ją ulepszać.

Piece rurowe, obecnie są najnowszej generacji piecami, zostały skonstruowane w oparciu o bogate doświadczenie inżynierów piecy piekarniczych. Ich niepodważalnym walorem jest energooszczędność, równomierność wypieku,niezawodność i wytrzymałość sprzętu piekarskiego.

Aby wypiec smaczny chleb trzeba poddać ciasto odpowiedniemu procesowi pieczenia. W piecach piekarskich, piekarniczych oraz obrotowych Bagmasz ciasto jest wypiekane w dopasowanej temperaturze oraz wentylacji, które są konieczne dla powstania pysznego pieczywa. Niezwykle istotne do fabrycznego produkowania ciast są ubijaczki cukiernicze dzięki, którym pieczone ciasto będzie miało odpowiednią strukturę.

Chleb jemy codziennie i na piekarniach, które go przygotowują leży duża odpowiedzialność za nasze odżywianie. Wykorzystując profesjonalne piece piekarnicze dostarczane przez Bagmasz przedsiębiorstwa mogą piec pieczywo smacznie i wydajnie.

Bagmasz w swojej różnorodnej ofercie posiada też ciekawe rozwiązania przechowywania mąki. Ich silosy do mąki spełniają najwyższe standardy techniczne. W zależności od rodzaju pieca mogą być dodatkowo wyposażone w system wagowy, śluzy do poboru mąki czy dmuchawę do transportu mąki. Silosy do mąki mogą być również wyposażone w wszelkiego rodzaju sita. Wszystkie te zautomatyzowane ułatwienia mają na celu poprawić wydajność i przyśpieszyć pracę w piekarni.