Każdy potrzebuje witamin szczególnie zimą. Idealnym źródłem są świeże soki oraz owoce i warzywa. Nie każdy jednak lubi jeść je w postaci nieprzetworzonej. Dobrym sposobem na to może być wyciskanie soków. Dzięki temu uzyskamy wszystkie możliwe witaminy, które bez problemu włączymy do naszego codziennego jadłospisu. Produkty, które wyciskamy możemy łączyć w dowolnych konfiguracjach i dzięki temu otrzymywać różnorodne smaki. Możemy odkryć nasze ulubione metodą prób i błędów. Każdy dzień powinniśmy zaczynać od świeżego, wyciskanego soku. Owoce i warzywa mogą idealnie się komponować. Warto dodawać szpinak czy jarmuż do owocowych soków. Mają one bardzo dużo witamin i cennych mikroskładników. Będą idealnym uzupełnieniem diety i wzbogaceniem posiłków. Zrobienie soku nie zajmuje wcale dużo czasu. Bez problemu znajdziemy na to chwilę po wstaniu. Powinniśmy również zwrócić uwagę na jakoś produktów. Wszystko powinno być świeże i jak najbardziej ekologiczne. Dzięki temu mamy pewność, że duża ilość witamin będzie naszym soku.